L’arquitectura interior


Noves tendències de decoració per a la llar 2020: Torna el terratzo

El terratzo es converteix en una tendència de decoració i arriba a punt per ocupar no només el terra, sinó també les parets i fins i tot els accessoris.

T’atreveixes a provar-ho?
Hi ha tendències que semblen no tornar mai més. Però al llarg dels anys, mirem cap enrere i recordem amb nostàlgia el que en algun moment ens va sorprendre com horror.
Durant molt de temps ho hem deixat fora de les nostres vides decoratives, però ara sembla que torna amb la intenció de cobrir tot i no només els nostres pisos.

Què és el terratzo?

El terratzo es compon d’una barreja de còdols i marbre aglomerats amb ciment, el que li confereix el seu característic disseny puntejat i fa que cadascuna de les peces sigui diferent de les altres. Però ara ve en nous colors i combinacions que et sorprendran.
A causa de la seva alta resistència i preu econòmic, va ser el material més utilitzat per a paviments interiors durant gran part del segle XX. Encara que el seu ús ja va començar al segle XV. I el seu primer ús va ser en terrasses, d’aquí el seu nom de llatí.
També és un material molt dur i resistent molt fàcil de mantenir, ja que no requereix cures especials i té un preu que el fa molt avantatjós en comparació amb materials com el marbre, que són molt més cars.
En el seu disseny, el gra pot ser fi, mitjà o gruixut i actualment ofereix una àmplia varietat de colors que són molt colorits i cridaners. Entre els més utilitzats estaven els tons blancs, gris o terra; Però avui estem sorpresos amb els tons que van des dels vermells fins als blaus, passant pels grocs.

Mostres d'aplicacions


El terratzo s’ha fet servir tradicionalment per a pisos en àrees d’alt desgast perquè també és molt fàcil de mantenir. Però la seva capacitat per resistir la humitat també ho fa ideal per a banys, cuines i també per a terrasses.
Ara, en les seves noves versions, ve carregat de personalitat i força i s’atreveix amb altres tipus de superfícies, com taulells de cuina o parets de banys. Originalitat al servei de la nostra llar. A més dels beneficis en termes de resistència i durabilitat, també és molt més barat que els materials com el marbre.